Rödbetsråraka med ädelostcrème och palsternackskrisp
Råraka på rödbetor ger en väldigt vacker färg! Med krämig ädelost och palsternackskrisp blir det en riktigt bra variant på klassisk råraka.
4 st
500 g rödbetor (ca 8 st)
500 g potatis
Smör och olja
Salt och svartpeppar
Färsk körvel
Skala och grovriv rödbetor och potatis. Blanda och låt rinna av i ett durkslag en bra stund. Krama ur.
Smält smör och olja i en panna. Platta ut en liten näve rödbetor och potatis i pannan och stek några minuter. Salta och peppra, vänd och stek på andra sidan.
Lägg en klick ädelostcrème på varje råraka. Toppa med palsternackskrisp och körvel.
Ädelostcrème
1 dl färskost
150 g ädelost
Rör ihop färskost och ädelost till en slät kräm.
Palsternackskrisp
1 palsternacka
2 dl neutral olja
Hetta upp oljan till ca 180 grader. Svarva palsternackan eller riv på en julienneskalare. Fritera krispet gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.