Rödbetsråraka med ädelostcrème och palsternackskrisp

Råraka på rödbetor ger en väldigt vacker färg! Med krämig ädelost och palsternackskrisp blir det en riktigt bra variant på klassisk råraka.

4 st

500 g rödbetor (ca 8 st)
500 g potatis
Smör och olja
Salt och svartpeppar
Färsk körvel

Skala och grovriv rödbetor och potatis. Blanda och låt rinna av i ett durkslag en bra stund. Krama ur.

Smält smör och olja i en panna. Platta ut en liten näve rödbetor och potatis i pannan och stek några minuter. Salta och peppra, vänd och stek på andra sidan.

Lägg en klick ädelostcrème på varje råraka. Toppa med palsternackskrisp och körvel.

Ädelostcrème

1 dl färskost
150 g ädelost

Rör ihop färskost och ädelost till en slät kräm.

Palsternackskrisp

1 palsternacka
2 dl neutral olja

Hetta upp oljan till ca 180 grader. Svarva palster­nackan eller riv på en julienneskalare. Fritera krispet gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.